Fiscaliteit

Vadertje Staat moet ook eten. Als ondernemer en bedrijfsleider wordt u geconfronteerd met fiscaliteit:
BTW, Vennootschapsbelasting, Personenbelasting, Rechtspersonenbelasting,…
Alle zijn verweven met de boekhouding, volgens verschillende uitvoeringsformaliteiten en deadlines - voor de “doe het zelvers” is dit geen eenvoudige opdracht. Alleen al het aangifteformulier voor personenbelasting lijkt op een lottoformulier, spijtig genoeg zonder jackpot.

Leidt u een éénmanszaak of een vennootschap? Beide zijn onderworpen aan een verschillende wetgeving. Bent u BTW-plichtig? Of gedeeltelijk? Of gewoon helemaal niet? Je ziet soms door de bomen het bos niet meer.
De steeds wijzigende wetgeving maakt voortdurende bijscholing noodzakelijk, maar daar hebt u als ondernemer de tijd niet voor. Daarom zijn wij er. Fiscaliteit is ónze materie, ónze exploitatie, ónze uitdaging waar u gebruik van kan maken.

Onze diensten voor fiscaliteit:

 • Alle fiscale aangiften worden elektronisch ingediend bij de fiscale administratie, zodat u steeds kan rekenen op
  een tijdige en volledige aangifte van uw dossier
 • Opmaak en indienen van BTW-aangiften (maand- of kwartaalaangifte),
  BTW listings; intracommunautaire aangiften; Intrastat, …
 • Informeren van de klanten over te betalen voorschotten (BTW, belastingen)
 • Opmaak, berekening, optimalisatie en indienen van aangiften in de personenbelasting, vennootschapsbelasting en rechtspersonenbelasting
 • Opmaken, verdedigen en opvolgen van eventuele bezwaarschriften
 • Vertegenwoordiging van of assistentie bij fiscale controles inzake BTW en directe belastingen om uw dossier te verdedigen
 • Vóór uw eventuele confrontatie met de fiscus is proactief denken essentieel, zodat eventuele risico’s vooraf kunnen ingeschat worden. Akkoorden met de plaatselijke fiscale administratie kunnen tot op zekere hoogte soelaas bieden.